Existe algo mágico, que somente acontece ao comermos coisas que nos remetem à infância... No meu caso, Gnocci é uma delas. Eu me sinto alegre e triste, lacrimal e gargalhante, tudo ao mesmo tempo...Adoro o tradicional de batatas com cebolinhas caramelizadas na manteiga e azeite que me lembram a minha Vó. Recentemente, fiquei apaixonada pela mandioquinha. Um recentemente que já dura uns 3 anos!
Essa semana, dei uma aula que incluia Gnocci de Mandioquinha à Bolognesa no cardápio e fiquei com vontade de fazer a minha receita em casa.
Aproveitei o sossego do carnaval, e, em casa sossegada, fui para a cozinha...
{There is something magical that only happens when we eat foods that takes us back to childhood....In my case Gnocci is one of them. I feel like happy, sad, tearful and giggly all at once...
I love the potato version, traditional and delicious, my Grandmother used to make the sauce with caramelized onions.
Recently, I fell in love with Mandioquinha {yellow yam, sweet in taste and very aromatic, reminds me of parsnips only with more flavour and more watery- when in London, try Brixton market for a huge variety of yams}. This week I taught a cooking class that included Yellow Yam Gnocci with Bolognese Sauce and I felt like making my own version of it at home. I took advantage of the quietness of Carnaval bank holiday and went to the kitchen...}
{Boil 1 kg of peeled yam in lightly salted water and drain...}
Amasse enquanto quente
{Mash it when hot}
Quando frio, misture com 3 gemas de ovos peneiradas {isso remove o odor de ovos}, 1 pitada de noz moscada, sal, 100g de parmesão ralado de boa qualidade e 150g de farinha de trigo e 100g de amido de milho. Misture até virar uma massa.
{When cold, mix it with 3 egg yolks that have been through a sieve {this removes that egg odour}, a pinch of freshly grated nutmeg, salt and freshly grated good quality parmesan cheese and 150g wheat flour and 100g cornstarch. Mix it all until it becomes a dough}.
Na pia seca e limpa, coloque um pouco de farinha de trigo e enrole, aos poucos, cordões da grossura de um polegar e corte os pedaços em 2 cm. Ficam como pequenos travesseiros. Coloque-as em uma superfície com farinha.
Ferva uma panela com água abundante e cozinhe os gnoccis aos poucos. Eles ficam prontos quando sobem à superfície. Retire-os da água com uma peneira ou escumadeira e sirva -os quente com o molho de sua preferência...e saboreie...
A Mandioquinha faz sua Alma Sorrir...
{On a clean and dry kitchen top, spread a little flour and roll , little by little, snakes of dough as thick as your thumb and cut in little pieces about 2 cm thick. They look like tiny pillows. Put them in a floured surface. Boil abundant amounts of water and cook them in small batches. They are ready when they rise to the surface.
Remove them with a slotted spoon or a small sieve and serve them hot with your favourite sauce and enjoy...
Yams make your Soul Smile...}
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